TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

 A sikeres beszoktatást követően október elején élmény dús programokkal teli hét várt a Pillangókra. Október 4 –én „Erdők Hete” rendezvénysorozat keretében rendezett „Erdő a város szívében!” óvodásoknak szervezett programokon vettünk részt a  Kecskeméti Arborétumban. Ezt követően erdei óvodába mentünk a pillangócskákkal, a Ferkó Tanyára. Két napot töltöttünk Laci bácsiéknál. A gyerekek nagyon élvezték, hogy hatalmas terük van játszani, szaladgálni, focizni. A két napban többször kocsikáztunk a környéken. Jártunk erdőn, mezőn, s néha úttalan utakon is. A nap folyamán a gyerekek lovagolhattak, ismerkedhettek a házkörül élő állatokkal, kecskét fejhettek, s az indián hintázás sem maradhatott ki. A friss levegőn az oviból hozott ebéd is jobban esett, s a délutáni pihenő kimaradása sem okozott gondot a lelkes gyerekseregnek. Mindegyik nap végén megfáradva, de élményekkel teli indultunk haza.
Új lakókkal is bővült a csoport. Akváriumot rendeztünk be közösen a gyerekekkel, s azután megérkeztek a halacskát is, akik azóta is csendesen figyelik csoportunk mindennapjait.
November közepén csoportunk ékszere, Ödönke a teknős is beköltözött hozzánk, s talán ennek örömére egyik halunk kishalakkal lepte meg csoportunkat. Vigyor

Az állatgondozás mellett a kultúrára is figyelmet fordítottunk, s az év folyamán többször is voltunk az Ifjúsági Otthonban bérletes előadásokon. A Meséről-zenére hangverseny sorozaton és a Varázsszőnyeg előadásain is.

Vissza