TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

Nyuszi csoport

Csoportunkban 3 nyúlanyó neveli, gondozza a kis nyuszikat:
Óvodapedagógusok: Sendula Mária Anna - Zsebő Diána
Dajka néni: Kecskemétiné Tánczos Katalin

A Nyuszi csoportba 23 kis ugrifüles jár. Vegyes életkorúak a gyerekek. Ebben a nevelési évben 6 új gyerekkel bõvült a Nyuszi családunk. Így csoportunkba jár 6 fő kis csoportos 4 fő középső csoportos ,  és 13 fő nagy csoportos kisgyermek. Közülük 9 kislány és 14 kisfiú. 


Nyuszi, nyuszi nyuszikák. 
Ne félj tõlünk nincs puskánk. 
Van ám nekünk egyebünk. 
Meleg szívünk, jó kedvünk. 
 

Csoportunkban a legnagyobb érték maguk a kisgyerekek. Mindenre, ami szép, rácsodálkozunk, és megtanítjuk óvodásainkat érzelmeik kifejezésére. Tesszük ezt azzal a céllal, hogy az óvodai élet végére biztos szabály tudattal rendelkezõ, okos, érdeklõdõ gyerekeket engedjünk ki „szárnyaink” alól egy „új világba”, az iskola felé. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermek testi és lelki egészségére. A legfõbb tevékenységünk a játék, emellett sokat tornázunk, énekelünk, rajzolunk, festünk, de a legjobban táncolni szeretünk. 

Zöld óvoda révén mindennapjainkban megjelennek a környezeti témák, és sok zöld jeles napot ünnepelünk (Autómentes világnap, Állatok világnapja, Föld napja, Erdők napja, Beporzók napja, Méhek világnapja, Víz világnapja, Madarak és Fák napja) Színes vetélkedőkkel, óvodai és csoportos programokkal, kirándulásokkal színesítjük a tapasztalatszerzést.

Fontosnak tartjuk, hogy a csoportba járó gyermekek segítség egymást, figyeljenek oda egymásra, alakuljon ki az közösségi érzés. Érzéseiket bátran merjék kifejezni. A mindennapok során a sok drámajáték teszi lehetővé, hogy érzelmeiket megéljék, megtanulják kifejezni, elfogadni egymást. A gyermekek születésnapját közös tánccal, énekkel ünnepeljük, amit még különlegesebbé tesz a csoporttársak által ajándékba készített jókívánság füzet, tele színesebbnél színesebb rajzokkal.


 
„Ahol a te kincsed van, ugyanott lesz a szíved is”

/Máté evangéliuma/