TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

Pillangó csoport

Óvodapedagógusok: Hegedűsné Tóth Gabriella -Radnóti Zsuzsanna

Dajka nénink: Pöszmeth Józsefné, Erzsike néni

„ A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni, és szabadságban kell elbocsájtani.”(Rudolf SteineCsoportunk tarka, színes egyéniségű, régi és új kis pillangóit a 2023-2024-es nevelési évben Hegedűsné Tóth Gabriella- Radnóti Zsuzsanna és Pöszmeth Józsefné, Erzsike néni terelgeti, nevelgeti a mindennapok során.

A csoportunk létszáma 19 fõ. Ebbõl 6fõ kiscsoportos,  4fő középsõ csoportos, és 9fõ nagycsoportos kisgyermek van. 11 fő kislány és 8 fő kisfiú .

Nagy várakozással, és még nagyobb szeretettel kezdtük meg a csoportunkkal az új ovis évet.Szeretnénk gyermekeinknek a legváltozatosabb módon megmutatni a természet szépségeit- értékeit séták, kirándulások alkalmával. Külön figyelmet fordítunk a természet védelmére, a környezettudatos magatartás elsajátítására.Csoport életünket kitölti az évszakok változása, az ünnepkörök átélése, valamint a gazdag projekt gyűjtemény szemezgetése. De mindenek felett a játék, a mese, a dalok, a versek- mondókák színes világának felfedezése.  Szeretjük a varázsszõnyeg mese elõadásokat, a zenélõ- mese csodálatos zenéit, és nem maradhatnak el a kerámia foglalkozások  sem az ifjúsági otthon kerámia stúdiójában. Tiszteletben tartjuk minden gyermek egyéniségét, érdeklõdését, megteremtve ezzel mindennapjaink rugalmas, nyitott, bizalmas, és empatikus légkörét, amelyben minden gyermek értelme és érzelme saját egyéni ritmusában fejlõdhet.

 

" A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze õket? Mindegyik más, mindegyik különleges, mindegyik gyönyörű. "