TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

Pillangó csoport

Óvodapedagógusok: Hegedűsné Tóth Gabriella -Radnóti Zsuzsanna

Dajka nénink: Pöszmeth Józsefné, Erzsike néni

„ A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni, és szabadságban kell elbocsájtani.”(Rudolf SteineCsoportunk tarka, színes egyéniségű, régi és új kis pillangóit a 2021-2022-es nevelési évben Hegedűsné Tóth Gabriella- Radnóti Zsuzsanna és Pöszmeth Józsefné, Erzsike néni terelgeti, nevelgeti a mindennapok során.

A csoportunk létszáma 18 fõ. Ebbõl 3fõ kiscsoportos,  6fő középsõ csoportos, és 9fõ nagycsoportos kisgyermek van.

Nagy várakozással, és még nagyobb szeretettel kezdtük meg a csoportunkkal az új ovis évet.Szeretnénk gyermekeinknek a legváltozatosabb módon megmutatni a természet szépségeit- értékeit séták, kirándulások alkalmával. Külön figyelmet fordítunk a természet védelmére, a környezettudatos magatartás elsajátítására.Csoport életünket kitölti az évszakok változása, az ünnepkörök átélése, valamint a gazdag projekt gyűjtemény szemezgetése. De mindenek felett a játék, a mese, a dalok, a versek- mondókák színes világának felfedezése. De eljárunk erdei oviba is, és szeretjük a varázsszõnyeg mese elõadásokat, a zenélõ- mese csodálatos zenéit, és nem maradhatnak el a kerámia foglalkozások  sem az ifjúsági otthon kerámia stúdiójában Dóri néni írányitásával. Az erdei oviba járás pedig az egyik legkedvesebb tevékenységünk. Nem is hagyjuk ki sem az õszi sem a nyári kalandozást,de ha le esik a hó akkor bizony télen is fel kuporodunk a lovasszánra s bebarangoljuk a határt.Tiszteletben tartjuk minden gyermek egyéniségét, érdeklõdését, megteremtve ezzel mindennapjaink rugalmas, nyitott, bizalmas, és empatikus légkörét, amelyben minden gyermek értelme és érzelme saját egyéni ritmusában fejlõdhet.

 

" A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze õket? Mindegyik más, mindegyik különleges, mindegyik gyönyörű. "