TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

Katica csoport

 Óvónõk:  Sárközy Zoltánné Erika  - Berenténé Szabó Ágnes

Dajka néni: Németh Józsefné Erzsike néni 

Csoportunk összetétele a 2021-22es nevelési évben:6 kiscsoportos, 4középsõs és 11 nagy csoportos gyermek. A 21 gyermekbõl 10 fiú és 11 kislányunk van.

Középsõs és nagycsoportos gyermekeinkrõl elmondhatjuk, hogy többnyire nyugodt, összeszokott kis közösséget alkotnak. Az idén a 6 új kiscsoportos érkezett csoportunkba, akiket a többiek nagy szeretettel fogadtak, a nagyobbak a mai napig örömmel segítenek a kicsikkel kapcsolatos teendõk körül.

Mi, katica csoportos óvó nénik nagyon szeretjük a zenét, éneket, ami csoportunkon meg is látszódik. Óvodásaink nagyon szívesen énekelnek bármikor, rendkívül kedvelik a dalosjátékokat, a táncot, a nagyobbak ritmusérzéke jól fejlett. Másik kedvencünk a dramatizálás. Gyermekeink játékidõben már önmaguk is találnak ki meséket, amit eljátszanak, szívesen beállnak egymás történetébe, elfogadják egymás ötleteit. 

A mindennapok eseményei mellett sokfelé megyünk az év folyamán. Az elsõ félévben a közeli könyvtárba, a Természet Házába, Az Ifjúsági Otthonba látogatunk el. 

Már az elsõ félévben is meghívunk egy kézműves pedagógust, hogy egy-egy különleges technikával ismertesse meg a gyermekeinket. Minden évben több napot erdei-óvodában töltünk, amit szeretnénk az idén is megvalósítani.

Csoportunkban igyekszünk családias, vidám légkört kialakítani, hogy gyermekeink felszabadultan, jókedvűen töltsék óvodás napjaikat, s ezzel a boldog érzéssel feltöltekezve induljanak majd az iskolába.

 

„Osztani magad: hogy így sokasodjál;

Kicsikhez hajolni: hogy így magasodjál;

Hallgatni õket, hogy tudd a világot;

Róluk beszélni, ha szólsz a világhoz.

Széjjelszóródni – esõ a homokra –

Sivatagnyi reménytelen dologra,

S ha nyár se lesz tõled – s a táj se zöldebb –

Kutakká gyűjt a mély: soká isznak belõled.”

 

(Váci Mihály)

 

Élménybeszámolók olvashatók a csoport életébõl itt.