TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

Süni csoport

Óvónõk: Mede Erzsébet- Winterné Békefi Andrea

    

   

Dajka néni: Gucsi Andrásné - Rózsika néni

Csoportunkba a 2021/22-es nevelési évben 21 kisgyermek jár. Összetételünk a következőképpen alakul: 7 nagycsoportos korú, 10 középsős, és 4 kiscsoportos gyermekünk van. A 6 új kisgyermekből 4 kicsi, 2 középsős korú. A nemek aránya: 12 fiú és 9 lány.

A gyermekek sok élménnyel és örömmel tértek vissza.  A régi barátok újra egymásra találtak, hiányolták az iskolába menteket.

A szeretetteli fogadás, a jól ismert és begyakorolt szokásrendszerünk megkönnyítette a visszailleszkedést az óvoda mindennapjaiba. Nagy szeretettel és izgalommal vártuk a kicsiket! Jól érzik magukat! Reméljük, hamarosan még otthonosabban élik meg mindennapjaikat a Süni csoportban.

Fontos számunkra, hogy érzelmileg mindenki biztonságban érezze magát, szeretetet, törődést kapjon és derűs, nyugodt, kiegyensúlyozott, bizalommal teli légkörben töltse napjait csoportunkban, óvodánkban. A csoport napirendjét, szokásait következetesen betartva fejlesztjük a gyereket, természetesen sok-sok játékot biztosítva számukra. Központi szerepet tölt be a szabad játék, és az ebben kialakuló tevékenységek!

Csoportunkban az iskolára való felkészítés játékba ágyazottan történik. A gyermekek változatos tevékenységek és tapasztalás útján juthatnak élményekhez, eközben ismereteket szereznek környezetükrõl pl. látogatás a Természet Házába, KIO-ba, kirándulás az arborétumba, állatkertbe, séták a környéken, erdei óvoda, vizsgálódunk, kipróbálunk, kísérletezünk, stb. Reméljük, a külsős helyszínek látogatását nem korlátozza le a pandémia.

Mindennapi beszélgető körben a gyermekek megoszthatják egymással élményeiket, közben gyakorolják az egymásra odafigyelést, a türelmes viselkedést.

Rendszeresen megünnepeljük a születésnapokat. Ekkor a kész ajándék mellett sok-sok kézzel készített ajándékot kapnak az ünnepeltek, majd jókívánságokkal, énekkel köszöntjük õket.

Fontos feladatunknak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, mely fontos szerepet kap a szokásalakításban: sokat tartózkodunk a szabadban, minden héten gyümölcs és zöldségnapot tartunk, megfelelő módon tisztálkodunk, megtanítjuk a gyermekeket a megfelelő öltözködésre, a mindennapi mozgás fontosságára. A pihenő időt alvással, nyugodt pihenéssel töltjük.

Óvodánk Zöld Óvoda. Ennek a címnek a birtokában felelősséggel neveljük a gyermekeket környezetünk minél alaposabb megismerésére, a természet szeretetére, óvására, védelmére.

Csoportunkban a gyermekek felszabadultak, jól érzik magukat, szívesen játszanak együtt, igénylik egymás társaságát és szeretnek óvodába járni.