TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

Süni csoport

Óvónõk: Mede Erzsébet- Winterné Békefi Andrea

    

   

Dajka néni: Gucsi Andrásné- Rózsika néni

Csoportunk összetétele a 2019/20- as nevelési évben a következõképpen alakul: 10 nagycsoportos korú, 9 középsõs, és 6 kiscsoportos gyermekünk van. 7 új kisgyermek kezdi el az óvodát, egyikük  középső csoportos. A nemek aránya: 15 fiú és 10 lány.

A gyermekek sok élménnyel és örömmel tértek vissza a nyári szünidõrõl, a régi barátok újra egymásra találtak. A jól ismert és begyakorolt szokásrendszerünk megkönnyítette a visszailleszkedést az óvoda mindennapjaiba. Nagy szeretettel és izgalommal várjuk a kicsiket, akik reméljük, hamarosan otthon érzik majd magukat a Süni csoportban.

Fontos számunkra, hogy érzelmileg mindenki biztonságban érezze magát, szeretetet, törõdést kapjon és derűs, nyugodt, kiegyensúlyozott, bizalommal teli légkörben töltse napjait csoportunkban, óvodánkban. A csoport napirendjét, szokásait következetesen betartva fejlesztjük a gyereket, természetesen sok-sok játékot biztosítva számukra. Központi szerepet tölt be a szabad játék, és az ebben kialakuló tevékenységek!

Csoportunkban az iskolára való felkészítés játékba ágyazottan történik. A gyermekek változatos tevékenységek és tapasztalás útján juthatnak élményekhez, eközben ismereteket szereznek környezetükrõl pl. látogatás a Természet Házába, KIO-ba, kirándulás az arborétumba, állatkertbe, séták a környéken, erdei óvoda, vizsgálódunk, kipróbálunk, kísérletezünk, stb.

Mindennapi beszélgetõ körben a gyermekek megoszthatják egymással élményeiket, közben gyakorolják az egymásra odafigyelést, a türelmes viselkedést.

Rendszeresen megünnepeljük a születésnapokat. Ekkor a kész ajándék mellett sok-sok kézzel készített ajándékot kapnak az ünnepeltek, majd jókívánságokkal, énekkel köszöntjük õket.

Fontos feladatunknak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, mely fontos szerepet kap a szokásalakításban: sokat tartózkodunk a szabadban, minden héten gyümölcs és zöldségnapot tartunk, megfelelõ módon tisztálkodunk, megtanítjuk a gyermekeket a megfelelõ öltözködésre, a mindennapi mozgás fontosságára. A pihenõ idõt alvással, nyugodt pihenéssel töltjük.

Óvodánk Zöld Óvoda. Ennek a címnek a birtokában felelõsséggel neveljük a gyermekeket környezetünk minél alaposabb megismerésére, a természet szeretetére, óvására, védelmére.

Csoportunkban a gyermekek felszabadultak, jól érzik magukat - a kisebbek is szívesen jönnek közénk. Szívesen játszanak együtt, igénylik egymás társaságát és szeretnek óvodába járni.


 

 

&