TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

Süni csoport

Óvónõk: Mede Erzsébet- Winterné Békefi Andrea

    

   

Dajka néni: Gucsi Andrásné- Rózsika néni

Csoportunkba a 2020/21-es nevelési évben 22 kisgyermek jár. Összetételünk a következőképpen alakul: 9 nagycsoportos korú, 5 középsős, és 8 kiscsoportos gyermekünk van. 6 új kisgyermek kezdi el az óvodát. A nemek aránya: 14 fiú és 8 lány.

A gyermekek sok élménnyel és örömmel tértek vissza. A járvány miatti, hosszú hónapos kihagyás után két nagylány meglepő módon pár napig sírdogált reggel. A régi barátok újra egymásra találtak.

A szeretetteli fogadás, a jól ismert és begyakorolt szokásrendszerünk megkönnyítette a visszailleszkedést az óvoda mindennapjaiba. Nagy szeretettel és izgalommal várjuk a kicsiket is! Reméljük, hamarosan otthon érzik majd magukat a Süni csoportban.

Fontos számunkra, hogy érzelmileg mindenki biztonságban érezze magát, szeretetet, törődést kapjon és derűs, nyugodt, kiegyensúlyozott, bizalommal teli légkörben töltse napjait csoportunkban, óvodánkban. A csoport napirendjét, szokásait következetesen betartva fejlesztjük a gyereket, természetesen sok-sok játékot biztosítva számukra. Központi szerepet tölt be a szabad játék, és az ebben kialakuló tevékenységek!

Csoportunkban az iskolára való felkészítés játékba ágyazottan történik. A gyermekek változatos tevékenységek és tapasztalás útján juthatnak élményekhez, eközben ismereteket szereznek környezetükrõl pl. látogatás a Természet Házába, KIO-ba, kirándulás az arborétumba, állatkertbe, séták a környéken, erdei óvoda, vizsgálódunk, kipróbálunk, kísérletezünk, stb.

Mindennapi beszélgető körben a gyermekek megoszthatják egymással élményeiket, közben gyakorolják az egymásra odafigyelést, a türelmes viselkedést.

Rendszeresen megünnepeljük a születésnapokat. Ekkor a kész ajándék mellett sok-sok kézzel készített ajándékot kapnak az ünnepeltek, majd jókívánságokkal, énekkel köszöntjük õket.

Fontos feladatunknak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, mely fontos szerepet kap a szokásalakításban: sokat tartózkodunk a szabadban, minden héten gyümölcs és zöldségnapot tartunk, megfelelő módon tisztálkodunk, megtanítjuk a gyermekeket a megfelelő öltözködésre, a mindennapi mozgás fontosságára. A pihenő időt alvással, nyugodt pihenéssel töltjük.

Óvodánk Zöld Óvoda. Ennek a címnek a birtokában felelősséggel neveljük a gyermekeket környezetünk minél alaposabb megismerésére, a természet szeretetére, óvására, védelmére.

Csoportunkban a gyermekek felszabadultak, jól érzik magukat - a kisebbek is szívesen jönnek közénk. Szívesen játszanak együtt, igénylik egymás társaságát és szeretnek óvodába járni.