TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

 

Teddy csoport (volt Mókus)

Óvónõk: Judák Mónika, GáL Zsófia
Dajka néni:Kanalas Zoltánné Erika néni

Csoportunkba idén 19 kisgyermek jár, ebbõl 9 fõ kislány, a fiúk pedig 10-en vannak.      
Vegyescsoportunk: 3 fõ kiscsoportos, 9 fõ középsõs korú és 7 fõ nagycsoportos gyermekbõl áll.

Igazán színes egyéniségű, kedves teddy mackók járnak hozzánk, akikkel az óvodában minden nap izgalmakkal és élményekkel fűszerezetten telik. Szívesen megyünk az óvoda falain túlra is-többek között: az Ifjúsági Otthon Varázsszõnyeg elõadásaira, formázzuk ajándékainkat az Otthon kerámia műhelyében, õsszel elvonatozunk szüretelni, elutazunk "csakúgy" tanyázni, Erdei oviba, ünnepeljük az Állatok világnapját a Vadasparkban, járunk az Arborétumba, a Természet Házába, a Hunyadivárosi Könyvtárat is meglátogatjuk.
Fontos számunkra az egészséges életmódra nevelés: nálunk minden nap "gyümölcs-,zöldségnap" van és sokat játszunk mozgásos játékokat,  tartózkodunk a szabadban. Kiemelt nevelési terület csoportunkban az angol oktatás. Minden nap gyakoroljuk a vidám angol dalokat s mondókákat.

Valljuk, hogy a szeretetteljes, vidám,nyugodt környezetben; élményt nyújtó tevékenységeken keresztül - a családokkal együtt nevelve a gyerekekbõl nyitott, kiegyensúlyozott és barátságos kisiskolás válik.      
Nyílt és õszinte kommukációra törekszünk: elmondjuk mi is a véleményünket a gyerekeknek, szülõknek egyaránt, s természetesnek vesszük, s várjuk is, ha õk is elmondják gondjaikat, ha bátran mernek hozzánk fordulni kéréseikkel, problémáikkal. Számítunk a szülõk aktivitására is. Várjuk õket programjainkon, segtíségüket kérjük a munkadélutánokon,

Teret engedünk a gyermekek alkotásvágyának is, sokat kézműveskedünk.
Nagy hangsúlyt fektetünk a tevékenységbe ágyazott tanulásra, mert a játékba integrált önkéntes, cselekvéses tanulás az óvodai tanulás alapja. Az óvodáskorú gyermek mindennapjait a játék kell, hogy áthassa, ezért célunk, hogy kis mókuskáink megtapasztalják:

"A játék. Az különös.  
Gömbölyű és gyönyörű,
csodaszép és csodajó, nyitható és csukható,
gomb és gömb és gyöngy, gyürű."

(Kosztolányi Dezsõ)