TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

Teddy csoport (volt Mókus)

Óvónõk: Judák Mónika, Onhausz Réka
Dajka néni:Kanalas Zoltánné Erika néni


2023/24-es nevelési évet 21 kisgyermek kezdte meg nálunk,13 kislány és 8 kisfiú.      
Vegyes csoportunk összetétele: 9 fõ kiscsoportos, 3 fő középsős korú és 10 fő nagycsoportos gyermek.


Csoportunk különlegessége, hogy a mindennapos játékos, fejlesztő tevékenységek mellett az ide járó gyermekek megbarátkozhatnak az angol nyelvvel is, hiszen napi szinten több alkalommal folytatunk eredeti angol nyelvterületről származó tevékenységeket, játszunk, mondókázunk, éneklünk. Ennél is fogva igazán színes egyéniségű, kedves Teddy mackók járnak hozzánk, akikkel az óvodában minden nap izgalmakkal és élményekkel fűszerezetten telik.

Zöld Óvoda révén sok zöld jeles napot ünneplünk, többek között: az Autómentes napot, az Állatok világnapját a Vadasparkban, olykor meglátogatjuk az Arborétumot is. Óvodán belüli vetélkedőket szervezünk a Föld Napja, Víz Világnapja, Madarak és Fák napja alkalmából, de óvoda körüli sétáink alkalmával a lakókörnyezetünk megismerésére is nagy hangsúlyt fordítunk, valamint rendszeresen látogatjuk a Hunyadivárosi Fiókkönyvtárat.

Fontos számunkra az egészséges életmódra nevelés: nálunk minden nap "gyümölcs-és zöldségnap" van és sokat játszunk mozgásos játékokat, tartózkodunk a szabadban, olykor sütünk is együtt, ami mindannyiunknak kellemes közös élményt jelent.

Valljuk, hogy a szeretetteljes, vidám, nyugodt környezetben, élményt nyújtó tevékenységeken keresztül - a családokkal együtt nevelve - a gyerekekből nyitott, kiegyensúlyozott és barátságos kisiskolás válik.      
Nyílt és őszinte kommunikációra törekszünk: elmondjuk mi is a véleményünket a gyerekeknek, szülőknek egyaránt, s természetesnek vesszük, s várjuk is, hogy ők is elmondják gondjaikat, bátran merjenek hozzánk fordulni kéréseikkel, problémáikkal.

Nagy hangsúlyt fektetünk a tevékenységbe ágyazott tanulásra, mert a játékba integrált önkéntes, cselekvéses tanulás az óvodai tanulás alapja. Az óvodáskorú gyermek mindennapjait a játék kell, hogy áthassa, ezért célunk, hogy kis Teddy macijaink megtapasztalják:

 

"A játék. Az különös.  
Gömbölyű és gyönyörű,
csodaszép és csodajó, nyitható és csukható,
gomb és gömb és gyöngy, gyürű."

(Kosztolányi Dezsõ)