TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.

 

Teddy csoport (volt Mókus)

Óvónõk: Judák Mónika, GáL Zsófia
Dajka néni:Kanalas Zoltánné Erika néni

Csoportunkba idén 22 kisgyermek jár, ebbõl 9 fõ kislány, a fiúk pedig 13-en vannak.      
Vegyescsoportunk: 8fõ kiscsoportos, 6 fõ középsõs korú és 8fõ nagycsoportos gyermekbõl áll.

Igazán színes egyéniségű, kedves teddy mackók járnak hozzánk, akikkel az óvodában minden nap izgalmakkal és élményekkel fűszerezetten telik. Szívesen megyünk az óvoda falain túlra is-többek között: az Ifjúsági Otthon Varázsszõnyeg elõadásaira, formázzuk ajándékainkat az Otthon kerámia műhelyében, õsszel elvonatozunk szüretelni, elutazunk "csakúgy" tanyázni, Erdei oviba, ünnepeljük az Állatok világnapját a Vadasparkban, járunk az Arborétumba, a Természet Házába, a Hunyadivárosi Könyvtárat is meglátogatjuk.
Fontos számunkra az egészséges életmódra nevelés: nálunk minden nap "gyümölcs-,zöldségnap" van és sokat játszunk mozgásos játékokat,  tartózkodunk a szabadban. Kiemelt nevelési terület csoportunkban az angol oktatás. Minden nap gyakoroljuk a vidám angol dalokat s mondókákat.

Valljuk, hogy a szeretetteljes, vidám,nyugodt környezetben; élményt nyújtó tevékenységeken keresztül - a családokkal együtt nevelve a gyerekekbõl nyitott, kiegyensúlyozott és barátságos kisiskolás válik.      
Nyílt és õszinte kommukációra törekszünk: elmondjuk mi is a véleményünket a gyerekeknek, szülõknek egyaránt, s természetesnek vesszük, s várjuk is, ha õk is elmondják gondjaikat, ha bátran mernek hozzánk fordulni kéréseikkel, problémáikkal. Számítunk a szülõk aktivitására is. Várjuk õket programjainkon, segtíségüket kérjük a munkadélutánokon,

Teret engedünk a gyermekek alkotásvágyának is, sokat kézműveskedünk.
Nagy hangsúlyt fektetünk a tevékenységbe ágyazott tanulásra, mert a játékba integrált önkéntes, cselekvéses tanulás az óvodai tanulás alapja. Az óvodáskorú gyermek mindennapjait a játék kell, hogy áthassa, ezért célunk, hogy kis mókuskáink megtapasztalják:

"A játék. Az különös.  
Gömbölyű és gyönyörű,
csodaszép és csodajó, nyitható és csukható,
gomb és gömb és gyöngy, gyürű."

(Kosztolányi Dezsõ)