TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0538.ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

Megérkezett az ősz, s vele együtt az új kiscsoportosok is. A sikeres beszoktatást követően erdei oviba mentünk. A már megszokott, de mindig újat is mutató Ferkó-tanya volt a cél. Két napot töltöttünk kocsikázással, lovaglással, indián hintázással. Bátran állíthatjuk, hogy mindenki bátor volt és senki nem hátrált meg még a félelmetesnek tűnő feladatok elöl sem. ( Pl.: Kakaskergetés vagy menekülés a gúnár elöl).
A közeli rét és erdő felfedezése igazi nyuszi munka volt. Felfedeztük és kikémleltük a messzelátónkkal a magasan kőröző, zsákmányt kereső madarakat is. A tücsök és szöcske les, pedig mindenki számára felejthetetlen marad.
Az utolsó nap délután csatlakoztak hozzánk a szülők is, egy főzéssel, beszélgetéssel összekötött játékos ismerkedésre az új szükők és a régiek. A paprikás krumpli és a társaság is nagyon jó volt.

Erdei ovi után is kihasználtuk a jó időt, s elmentünk az arborétumba, ahol az Erdők Éve alkalmából nagyot játszttunk, s töviről-hegyire átnéztük az erdőtűz oltásához kivonuló tűzoltóautókat, felszereléseket.
A már őszi színekbe öltözött fák, bokrok látványa ihletet adott csoportunknak, s az "Erdők Éve" és a "Bogarak és Lepkék" című rajzpályázatra rajzokat készítettünk.

A napos idő elmúlásával sem csüggedtünk el, mert az Ifjúsági Otthonba megnéztük a Mazsola és Tádé c. bábelőadást.

Csoportunkból három kisgyerek részt vett Vali nénivel és Márti nénivel ( Őt Keresztesiné Hetényi Mártának hívják, s hat hétig részt vett a csoportunk életében, mint gyakorló óvó néni, s október 24-én sikeres záróvizsgát tett óvodapedagógiából a nyuszi csoportos kisgyerekek segítségével) a Közlekedési versenyen, ahol 3. helyezést értünk el.

Az óvodánk hagyománya, hogy minden évben megrendezzük a "Mentsük meg a Földet" c rajzpályázatot, amelyekre a szülők, s a gyerekek közösen késztenek alkotásokat. Csoportunkból 5 kisgyerek: Rimai Gréti, Andróczki Emma, Laczkó Dániel, Bonett Melánia és Weeinhardt Kovács Réka és szüleik vettek részt munkáikkal.

 

Vissza